Porvoonkatu 29

Porvoonkatu 29 a-d, Helsinki (As Oy Kotkankatu 7)

4 kaupunkirivitalohuoneistoa Alppilassa

Lähtötilanne

Osoite: Porvoonkatu 29, 00510 Helsinki

Rakennusvuosi: 1908, 2001-2002

Tilaaja: Ari Laamanen  ja Sebastian Lönnqvist

Rakennuttaja: Ari Laamanen ja Sebastian Lönnqvist

Pinta-ala: 307 h-m2 + 135 m2, yht 442 m2

Helsinkiläinen asunto-osakeyhtiö oli asettanut myyntiin omistamansa huonokuntoisen lähes 100-vuotiaan talovanhuksen. Rakennuksessa oli jäljellä vielä vanha hellahuonejako ilman keskuslämmitystä ja huoneistokohtaisia viemäreitä. Rakennus oli tunnettu lähiympäristössä mm nimellä  "Hotelli Humina" .

Idea

Ostimme rakennuksen korjataksemme sen laadukkaiksi kaupunkirivitalohuoneistoiksi. Halusimme palauttaa kadonneen sisäpihan  yhteisöllisyyden ja säilyttää rakennuksen vanhan hengen samalla, kun tekisimme siitä terveellisen, ehjän ja toimivan asuinrakennuksen.

Lopputulos

Keskelle kaupungin sykettä syntyi lapsiperheen unelma.  Oma sisäänkäynti tapahtuu suoraan kadulta ja sisäpihalta.  Viehättävä, suljettu yhteissisäpiha mahdollistaa lasten turvallisen leikin. Monipuoliset sisätilat kolmessa kerroksessa antavat monipuoliset ja väljät asumistilat. Huoneistoissa on jäljellä paljon alkuperäisiä yksityiskohtia ja uudet materiaalit täydentävät poikkeuksellista kokonaisuutta. Rakennuksien kaikki rakenteet on korjattu ja talotekniikka on täysin uutta.

« Takaisin