Teuvo Pakkalan tie

 

Teuvo Pakkalantie – Maiju Lassilantie, Pohjois-Haagan Kiinteistöt Oy, Helsinki

Asuinkerrostalojen ja –alueen peruskorjaus

Lähtötilanne

Tilaaja:
Pohjois-Haagan Kiinteistöt Oy

Rakennuttaja:
Juha Ruokanen, Tapani Jäderholm / ISS-Proko Oy

Avaa projektikortti 

Pistetalojen ja lamellitalojen muodostama asuinkerrostalojen kokonaisuus on julkisivujen osalta käyttöikänsä päässä. Huoneistot ovat eriarvoisessa asemassa parvekkeiden suhteen, ja toisaalta lamelliasuinkerrostaloista puuttuvat hissit.

Idea

Rakennukset haluttiin korjata siten, että ne kestävät julkisivujen ja rakenteiden osalta vähintään seuraavat sata vuotta. Rakennuksien yleisilmettä haluttiin parantaa, lasitetut parvekkeet rakentaa kaikille asuinhuoneistoille sekä varustaa kaikki porrashuoneet hisseillä.

Lopputulos

Vanha ja ränsistynyt betonielementtinen asuinkerrostaloalue peruskorjattiin uusimalla lämmöneristeet, julkisivuelementit tuulettuvalla tiiliverhouksella, uusimalla vesikatto ja lisäämällä rakennuksiin räystäät, uusimalla ikkunat ja ovet, piha-alueet, lisäämällä lasitetut parvekkeet kaikille asuinhuoneistoille sekä varustamalla kaikki porrashuoneet hisseillä. Rakennuksien lämpötaloutta parannettiin uusimalla ja kasvattamalla lämmöneristevahvuutta.

Julkisivujen uudet punatiiliset tiiliverhoukset toivat rakennuksille aivan uuden elinkaaren sekä paransivat lämmöneristävyyttä yli 30 %.
Kaikkiin lamelliasuinkerrostaloihin rakennettiin huolella suunnitellut hissit joiden läpinäkyvyyteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Hissit ovat suuret, ja mahdollistavat esteettömän liikkumisen sekä suurienkin esineiden kuljetuksen.

Kohde on ollut Rakentamisen Ruusu -palkintoehdokkaana vuonna 2011, ja se on saanut tunnustusta Tehtävä lähiössä -ohjelman suosikkialueena.

« Takaisin