Maunula

Maunulan Asunnot, Helsinki

Suomen ensimmäisen asuinlähiön ja alueen peruskorjaus

Lähtötilanne

Osoite:
Vesakkotie 2,4 ja 6, Metsäpurontie, Koivikkotie

Alkuperäiset arkkitehdit:
Viljo Revell ja Keijo Petäjä

Avaa projektikortti 

Suomen ensimmäisen asuinlähiön olivat suunnitelleet vuonna 1951-52 arkkitehdit Viljo Revell sekä Keijo Petäjä. Tämän nk. Vanhan Maunulan asuinkerrosalueen rakennukset edustavat 1950-luvun arkkitehtuurin huippua ja on kansainvälisestikin tunnustettu kohde.
Teknisesti eheät punatiiliset ja betonilevytetyt julkisivut olivat hyvässä kunnossa mutta asuinhuoneistojen pinnat, talotekniikka ja huonejärjestykin oli vanhentunut.

Idea

Asuinkerrostalojen peruskorjauksen pääperiaatteena on noudattaa rakennusten hienoa alkuperäistä arkkitehtuuria. Suunnittelussa huomioimme asukkaiden toiveet sekä rakennushistorialliset tavoitteet. Asuinhuoneistojen varustusta, ilmanvaihtoa parannettaisiin. Jokainen huoneisto varustettaisiin huoneistokohtaisella poistoilman ohjauksella, lämpöradiaattori tuloilmalaitteella. Kohteeseen suunniteltiin oma keittiömalli ja keittiödetaljit.

Lopputulos

 Peruskorjaus oli laaja käsittäen rakennusten koko LVIS-tekniikan sekä sisäpintojen ja  -tilojen peruskorjauksen ja uusimisen.
Korjauksessa on huomioitu rakennuksien alkuperäisyys, joka on säilytetty kauttaaltaan. Koko hanke jakautui kolmeen vaiheeseen. Työn III:ssa vaiheessa peruskorjatussa Vesakkotie 2, 4 ja 6:ssa on säilytetty mm. 3 kaksiota täysin alkuperäisessä asussaan. Julkisivujen alkuperäiset patinoidut pinnat säilytettiin lähes täysin.
Toimistomme sai kohteen peruskorjauksesta  Europa Nostra –kunnia-maininnan v. 2008

 

 

« Takaisin