Lassinlaakso

Lassinlaakson asuinkerrostalot

Lähtötilanne

Osoite: Kaupinmäenpolku 14,
Vaakatie 6, 10 ja 11

Asuinkerrostalot 13 kpl
Asuntoja 247 kpl

Rakennuttaja:
Pohjois-Haagan kiinteistöt Oy

Valmistumisvuosi 2006

Avaa Projektikortti

Helsingin kaupungin omistaman Pohjois-Haagan kiinteistöt oy:n Lassinlaakson asuinkerrosalue on 1970-luvun alulle tyypillinen elementtikerrostalojen alue, jossa julkisivuelementit olivat saavuttaneet elinkaarensa pään.

Idea

Alueen yleistä ilmettä haluttiin parantaa samalla kun asuinkerrostalojen julkisivut haluttiin korjata kestävällä ja huolettomalla rakenteella.

Olemassaolevia parvekkeita oli määrä laajentaa, ja parvekkeettomille huoneistoille suunniteltiin parvekkeet. Myös asuntojen saavutettavuutta halutiiin parantaa.

Lopputulos

Vanhat elementit, lämmöneristeet, ikkunat, ulko-ovet ja parvekkeet on purettu. Lämmöneristyksen vahvuutta on parannettu yli voimassaolevien vaatimusten, julkisivut on muurattu puhtaaksi nrt-tiilestä 40 mm ilmaraolla. Jokainen huoneisto on varustettu suurella lasitetulla parvekkeella. Ikkunat ja ovet vaihdettiin nykylämmöneristysvaatimuksien mukaisiksi. Rakennusten hissit on uusittu ja hissittömiin rakennuksiin on asennettu hissit. Vesikatto on varustettu räystäillä, joka toisaalta suojaa julkisivua ja toisaalta parantaa puhtaaksi muuratun tiiliverhouksen taustan tuuletusta. Rakennusten sisäänkäynnit ovat saaneet omat tunnusvärinsä.

« Takaisin