Peltovuoren päiväkoti

Peltovuoren päiväkoti

Lähtötilanne

Osoite:
Peltovuorentie 2, 01690 Vantaa

Kaupunginosa:
40 Ylästö, Kortteli 40423, Tontti 5

Bruttoala:
1077 m2

Kerrosala:
898 m2

Tilavuus:
4590 m3

Avaa projektikortti 

Peltovuoren päiväkoti sijaitsee Ylästön rauhallisella, luonnonläheisellä pientaloalueella. Tontilla on suuri ja hankala 3,5 m korkeusero Peltovuorentielle. Päiväkotiin sijoitetaan 5 lapsiryhmää.

Idea

Päiväkotirakennuksen sijoittaminen tontille perustuu Suomen ilmasto- ja luonnonvalo-olosuhteiden mahdollisimman suureen hyväksikäyttöön sekä tontin asettamien rajoitusten minimointiin, esim. tasoero Peltovuorentiehen.

Päiväkodin piha ja kotialueet avautuvat etelä-länsi suuntaan, millä on auringonvalon saannin, lämpöisyyden, pienilmaston ja pihan kuivana pysymisen lisäksi myös kasvatuksellinen merkitys, esim. päivänkierron tarkkailu.

Rakennuksen massa ohjaa pohjoissuunnan kylmät tuulet pois piha-alueelta. Pihan varjostusta on suunnitelmassa järjestetty apurakennusten sijoittelulla ja puuistutuksilla.

Suunnitelmien mukaisella tilojen sijoituksella on tehostettu myös pihan valvottavuutta, lasten kanssa ulkoilevan henkilökunnan lisäksi myös kotialueilla työskentelevällä henkilökunnalla on näköyhteys pihatapahtumiin.

Lopputulos

Rakennus muodostaa turvallisen viihtyisän ympäristön lasten leikeille ja kasvulle sekä sisä- että ulkotiloiltaan.

« Takaisin