Sundet II

Sundet II, Sundsberg, Kirkkonummi

Kartanonrannan puupientaloalueen kokonaisvaltainen suunnittelu

Lähtötilanne

Osoite:
Sundsberg, Kirkkonummi

Tilaaja:
EKE-Yhtiöt

Laajuus: 29,5ha, 280 asuntoa

Asuntokoot:
36-182 m2

Valmistumisvuosi:
2004

Avaa projektikortti 

Kirkkonummen ainutlaatuinen puupientaloalue Kartanonranta laajenee: Kartanonraitin (Sundet II) alueelle rakennetaan moderni puutaloalue korttelipihoineen ja kolmikerroksisine kaupunkirivitaloineen.

Luonnonläheisen ja merellisen Kartanonraitin pientaloalueen rakentamisessa noudatetaan ns. tiiviin ja matalan rakentamisen periaatetta. Alueella toteutuu yksilöllinen asuminen ja perinteinen pienpuukaupunkimainen yhteisöllisyys.

Idea

Kartanonraitin asuinalueella yhdistyy modernin ja perinteisen kaupunki- ja kylärakentamisen periaatteita. Alue muodostuu asuintalojen muodostamista suojaisista asuinkortteleista. Niihin sijoitetaan eri asunto- ja asuinrakennustyyppejä yksikerroksisesta rivitalosta tai kytketystä pientalosta aina kolmikerroksiseen "kaupunkirivitaloon".

Asuinkortteleiden ja -rakennusten tyypit ja muodot vaihtelevat, mutta ne muodostavat aina yhtenäisen kokonaisuuden. Huoneistoja yhdistää yhteinen korttelipiha, minkä lisäksi jokaisella huoneistolla on oma, korttelipihalle avautuva piha ja/tai parveke. Kortteleita yhdistää alueen keskellä kulkeva Kartanonraitti, jonne asukkaat voivat kokoontua esimerkiksi pelaamaan pallopelejä ja viettämään aikaa yhdessä. Puistoon rajautuvista paritaloista on näkymä joenuoman kulttuurimaisemaan sekä edelleen Espoonlahteen.

Alueen keskeistä Kartanonraittia pitkin päästään edelleen historialliselle Kartanonmäelle, jonne on suunnitteilla torialue, liiketiloja, kahviloita ja ravintoloita.

Yhteiset puisto- ja sisäpiha-alueet sekä istutukset tekevät alueen yleisilmeestä vehreän ja luovat osaltaan alueelle yhteisöllisen hengen.

Lopputulos

Suunnitelma ei toteutunut.

« Takaisin