Helsingin Henrikki ja Henriikka

Asunto Oy Helsingin Henrikki ja Henriikka

Lähtötilanne

Osoite:
Haukilahdenkuja 5 ja 7, 00550 Helsinki
Kaupunginosa 21,kortteli 21661, tontit 14 ja 15

Kerrosalat: 4335 m2 ja 3655 m2

Huoneistoja yht. 51 kpl ja 41 kpl

Rakennuttaja: YIT

Valmistumisvuosi: 2000

Avaa projektikortti 

Suunnittelualue on Helsingin vanhinta laitakaupunkiasutuksen aluetta. Vankilan perustaminen 1870-luvulla kauas rakennetun kaupungin ulkopuolelle ja teollisuusalueen muodostuminen vuonna 1864 valmistuneen Sörnäisten sataman jälkeen käynnistivät alueen rakentamisen. Hermannin itäosa kuuluu Sörnäisten työpaikkavyöhykkeeseen, jossa on erityisesti tukkukauppojen varastoja.

Asuinkerrostalojen kokonaisuus, johon As Oy Henriikka ja Henrikki kuuluvat, on 1990-luvulla rakennettu 1 000 asukkaan asuntoalue, joka rajoittuu Violanpuistoon.

Idea

YIT:n omistamalle tontille rakennetaan Hitas-asuntoja. Hitasin tarkoituksena on tarjota asunnon ostajille kohtuuhintaisia omistusasuntoja ja myös valvoa, että ne pysyvät kohtuuhintaisina koko olemassaolonsa ajan. Hintasääntely kohdistuu sekä uusiin että vanhoihin Hitas-asuntoihin. Sen tarkoituksena on turvata, että asuntojen hinnat perustuvat niiden todellisiin tuotantokustannuksiin.
Porrashuoneen lasilankkuseinät muistuttavat paikalta poistuneista pienteollisuusrakennuksista.

Lopputulos

Kohde täydentää Haukilahdenkujan ja Haukilahdentien eteläpuolen asuinrakennusten rivistöä. Porrashuone on tilava ja valoisa. Hissin sivuseinä toimii huomioseinänä, jossa koko seinä pohjakerroksesta ylimpään on märkätilatasoitteella väritetty okran väriseksi.

« Takaisin