Intiankatu 6

As. Oy Helsingin Kongo

Lähtötilanne

Osoite: Intiankatu 6, 00560 Helsinki

Kerrosala: 250 m2

Tilavuus: 1 330 m2

Rakennusvuosi: 2007

Avaa projektikortti

Vanhalle suojellulle Helsingin Toukolan puutaloalueella sijaitsi ränsistynyt, korjauskelvoton puurakennus idyllisellä kulmatontilla. Rakennuspaikka sijaitsee osana Intiankadun puutalorivistöä, jossa vallitsevana tekijänä on rakennusten mittakaava, kattomuoto ja puu julkisivuverhousmateriaalina.
Kaupungin vuokratontin vuokrasopimus siirtyi kahdelle veljekselle ja heidän nuorille perheilleen jolla oli tarve rakentaa purettavan vanhan rakennuksen paikalle paritalo.  
Rakennuspaikka suojeluarvot sai suuren huomion sekä Kaupunkisuunnitteluvirastossa kuin Kaupunkikuvaneuvottelukunnassa ja Rakennusvalvonnassa.

Idea

Paikalle oli rakennettava rakennus, joka sopeutuisi mittakaavaltaan ja julkisivujäsennykseltään ympäristöönsä. Rakennuksen tuli näyttää yhden perheen talolta. Tontin melko alhainen rakennusoikeus oli hyödynnettävä kahden perheen asumisen tarpeita silmällä pitäen perheille tärkeitä aputiloja unohtamatta.
 
Halusimme korostaa perheiden yhteisöillisyyttä ja yhteyttä luonnonkauniiseen pihaan. Rakennuksen tuli olla luonteva osa alueen historiallista ympäristöä.

Lopputulos

Rakennus täyttää kaikilta osin kummankin perheen toiveet ja kaupunkikuvalliset tavoitteet. Rakennus on "juurtunut" osaksi alueen rakennuskantaa. Perheet ovat kasvaneet yhdessä jakaen yhteiset ulkotilat ja jopa lastenhoidonkin.

« Takaisin