Sveska Gården i Borgå

Svenska Gården i Borgå, Porvoo

Porvoon teatterirakennuksen osittainen korjaus ja muutos sekä ravintolalaajennus

Lähtötilanne

Osoite:
Piispankatu 28, 06100 Porvoo

Rakennusvuosi:
Alkuperäinen osa 1932

Tilaaja:
Fastighets Ab Svenska Gården i Borgå

Rakennuttaja:
Fastighets Ab Svenska Gården i Borgå

Pinta-ala:
Laajennus n. 720 brm2,
suunnittelualue 1278 brm2,
koko rakennus 2 865 krsm2

Avaa projektikortti

Porvoon keskustassa sijaitsee arkkitehti Walter Jungin v. 1932 suunnittelema teatterirakennus. Sijainti on loistava keskustassa torin laidalla, Runebergin puiston varrella. Kaupungin ainoana teatterina rakennuksella on tärkeä rooli Porvoon kulttuurielämän keskuksena. Rakennuksessa ei kuitenkaan ole toimintaa palvelevaa ravintolaa.

Idea

Kaupungin uusi joen ylittävä silta ja uusi yhteys empirekeskustan ja uuden asuinalueen välillä vahvistaa perinteikkään Runebergin puiston kaupunkikuvallista tilannetta.
Uusi ravintolaajennus avaa teatterirakennuksen uudella tavalla puiston suuntaan muuttuneessa tilanteessa. Ravintolan geometria noudattaa vanhan rakennuksen periaatteita, mutta on se avautuu ja keskustelee puiston kanssa.

Lopputulos

Entinen takapiha muuttuu kaupunkilaisten uudeksi olohuoneeksi.  Puistoon avautuvat ravintolan isot ikkunat, joiden läpi voi tarkkailla ohikulkijoita.  Kesäillan tunnelmasta pääsee nauttimaan katetulla terassilla. Teatteri-ilta voi jatkua laadukkaalla ravintolaillallisella. Teatterirakennus osallistuu aktiivisesti kaupunkikuvaan vaikka rakennuksessa ei olisikaan teatterinäytäntöä.

« Takaisin