ERAT arkkitehdit

Palvelut

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu

Sisustussuunnittelu

Rakennesuunnittelu, LVI- ja S-suunnittelu

Rakennuttaminen ja valvonta, lausunnot

Palotekninen suunnittelu

Toteutus

 

Pätevyydet

Poikkeuksellisen vaativuusluokan pääsuunnittelijatehtävien pätevyys korjausrakennushankkeissa

Vaativan vaativuusluokan pääsuunnittelijatehtävien pätevyys  uudisrakennushankkeissa

YKS kaavan laatijan pätevyys

ARK-rakennussuunnittelun pätevyys

Rakennusten energiasuunnittelu

HTT-Tavarantarkastajan pätevyys: 3.3. Rakennustekniikka

Historia

Toimintamme perustaja, sveitsiläinen arkkitehti Bruno Erat (s. 1939) saapui Suomeen vuonna 1965 toiveenaan saada työskennellä innoittajansa Alvar Aallon toimistossa ja päästä tapaamaan mestarihiihtäjä Veikko Hakulista. Molemmat hänen toiveensa toteutuivat.  

Yhdysvalloissa vietetyt vuodet 1968-70 vierailevana professorina toivat hänen tietoisuuteensa maailman ekologisen tilan ja ympäristökysymykset. Yhdessä suomalaisen vaimonsa Evan kanssa perustetussa toimistossa hän paneutui innolla jo yli 30 vuotta sitten näihin nykyajan kiihkeimpiin kysymyksiin. Bruno oli ehdoton edelläkävijä arkkitehtuurin merkityksen ymmärtäjänä myös ympäristömme kannalta.

Brunon mukaan kestävä kehitys on edennyt huomattavasti hitaammin kuin hän 1970-luvulla uskoi. Vasta nyt ihmiset ovat sisäistäneet ilmaston lämpenemisen kautta rakentamisen merkityksen energiansäästämiselle, kestävälle kehitykselle ja ympäristöllemme.

Bruno Eratin jälkeen Sebastian Lönnqvist arkkitehti (SAFA) siirtyi johtamaan ERAT Oy:tä vuonna 2002. ERAT liitettiin osaksi konsernia yhdessä vuonna 1993 perustettua rakennusliike ATL-Rakennushuolto Oy:a. ERAT arkkitehdit ja ATL-rakennushuolto Oy jatkavat välillä katkennutta perinnettä yhdistää suunnittelun ja toteutuksen ammattitaidon. 
Konserni on täysin Lönnqvist Consulting Oy:n omistama, jonka omistavat Sebastian ja Sari Lönnqvist. 
ERAT arkkitehdit ja ATL-rakennushuolto Oy ovat toteuttaneet satoja kohteita, joista osan yhtiöiden yhteisinä hankkeina. 

ERAT arkkitehdeillä on poikkeavan laaja osaaminen myös käytännön toteutuksesta ja eroamme tällä tavalla monista muista arkkitehtitoimistoista.